Slagingskans van 91%

GRATIS Herexamen

Vaste rijinstructeur

Start morgen al!

Kies jouw lespakket

Proefles

 • Start gelijk deze week al!
 • Rijd tot max. 55 minuten
 • Gelijk een goed lesadvies

€19.00

Stuntpakket
SMALL

 • Haal je rijbewijs in 1 dag!
 • 4 lesuren van 55 min.
 • Incl. CBR Rijexamen

€299.00

Stuntpakket
MEDIUM

 • Haal je rijbewijs in 1 dag!
 • 6 lesuren van 55 min.
 • Incl. CBR Rijexamen

€379.00

100%
GARANTIEPAKKET

 • Haal je rijbewijs in 1 dag!
 • Onbeperkt rijlessen
 • Incl. CBR Rijexamen
 • 100% slagingsgarantie

€549.00

Recent geslaagden

 • Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Dorus Groen

  20-07-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Joanne Tideman

  07-03-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Janice Lo Ning Hing

  20-07-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Rebecca Balcombe

  07-03-2016
 • Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Janice Lo Ning Hing

  20-07-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Rebecca Balcombe

  07-03-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Joanne Tideman

  07-03-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Dorus Groen

  20-07-2016
 • Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Janice Lo Ning Hing

  20-07-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Dorus Groen

  20-07-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Joanne Tideman

  07-03-2016

  Rijschool Amsterdam

  Gefeliciteerd
  Rebecca Balcombe

  07-03-2016
ProductPrijs
100% Garantiepakket€549.00Bestellen
Proefles á 55 min.€19.00Bestellen
1x Losse rijles á 55 min.€40.00Bestellen
CBR theorie examen€45.00Bestellen
CBR praktijkexamen€175.00Bestellen
4 lessen incl. CBR praktijkexamen ACTIE 1€299.00Bestellen
6 lessen incl. CBR praktijkexamen ACTIE 2€379.00Bestellen

Scooter rijbewijs halen

Xpress Rijopleiding verzorgt sinds 2007 scooter rijopleidingen in Amsterdam. Wij rijden met de nieuwste Kymco Agility scooters. Dat zijn de meest gebruikte scooters binnen de rijschoolbranche.

Theorie en praktijk

Om je scooter rijbewijs te kunnen behalen dien je een theorie- en praktijkexamen. Onze rijschool bereidt je met zowel de theorie- als praktijkrijlessen op voor beide examens.

Vaste rijinstructeur

Meteen na je aanmelding koppelen wij je aan een scooter rijinstructeur die goed bij je past. Deze rijinstructeur kan je al in één dag opleiden voor je scooter rijbewijs. Sommige leerlingen vinden scooter rijden eng. Dit is bij ons geen enkel probleem: zowel onze mannelijke als vrouwelijke scooter rijinstructeurs zijn gespecialiseerd in faalangst en weten precies hoe ze het beste in hun leerlingen naar boven kunnen halen.

Digitaal

Dankzij onze unieke scooter rijschool software kun jij;

 • Zelf je rijlessen inplannen;
 • Je rijlesvorderingen per rijles bijhouden;
 • Voorbereiden op je CBR examens;
 • Via iDeal je betalingen verrichten.

Bekijk hieronder je lesbromfiets

Rijschool Amsterdam

                                                           

Proefrijles
Rijles
Lesmaterialen
CBR Theorie-examen
CBR Rijexamen
Agenda
Betaling
Tarieven

Wat is een vrijblijvend proefles?

Dit is een intake les zonder enige verplichtingen. Je zit dus nog nergens aan vast. Het is enkel een moment voor de leerling om kennis te maken met de bromfietsrijschool, rijinstructeur en de manier waarop onze bromfietsrijlessen worden verzorgd.

Welke lesmotoren heeft Xpress Rijopleiding.nl?

Onze rijschool heeft de nieuwste Kymco Aglity’s. Dit zijn de meest gebruikte en geschikte bromfietsen voor leerlingen die nog hun rijbewijs moeten behalen.

Heeft de rijschool eigen kleding beschikbaar?

Xpress Rijopleiding.nl verzorgt de motorkleding van zijn kandidaten. Denk hierbij aan haarnetjes, helmen, broeken en jassen in de meest gebruikte maten. Speciale maten zoals XS of XXL hebben we dus niet beschikbaar.

Vanuit hygiënische oogpunt doet onze rijschool ook niet aan schoenen en handschoenen.

Bij ons begin je direct al met rijden!

Tijdens de proefles wordt er gemeten hoe vaardig een leerling is. Dit wordt gedaan door middel van de meest voorkomende handelingen in het verkeer, zoals;

 1. Wegrijden, stoppen
 2. Max. snelheid hanteren
 3. Langzame slalom
 4. Halve draai
 5. Wegrijden uit parkeervak
 6. Remmingen

Deze handelingen worden uitgevoerd bij een geschikte locatie. Je rijinstructeur stuurt je hier stapsgewijs naar een hoger niveau totdat de oefeningen zelfstandig uitgevoerd kunnen worden.

Vertrouwelijk advies geven en kostenindicatie is onze vak!

Aan de hand van de behandelde lesonderwerpen kan de rijinstructeur je vertellen hoeveel bromfietsrijlessen je nodig hebt. Tot slot krijg je een overzicht van de gemiddelde rijopleidingskosten waar je ongeveer op kunt rekenen. 

Word ik thuis opgehaald?

Nee, want de bromfietsen staan altijd op kantoor. Elke bromfietsrijles begint en eindigt vanuit de locatie van Xpress Rijopleiding aan de Jan Rebelstraat 4, 1069 CB te Amsterdam.

Meenemen naar de proefles

 1. Proefleskosten á €19,-
 2. Identiteitsbewijs

Een bromfietsrijles duurt bij ons 110 minuten!

De bromfietsrijlessen van Xpress Rijopleiding duren 110 minuten. Tevens is het mogelijk (als er beschikbaarheid is) om meerdere rijlessen achter elkaar in te plannen. Onze leerlingen kunnen de gehele planning online zelf regelen via onze “mijn xpress” platform.

Hoeveel bromfietsrijlessen volgt men gemiddeld?

Wetenschappelijk is het in de praktijk bewezen dat beginnende leerlingen zonder rijervaring ongeveer 4 tot 10 uur nodig kunnen hebben om hun bromfietsrijbewijs te behalen. Leerlingen die al rijervaring hebben nemen natuurlijk veel minder rijlessen.

Wil je ook weten hoeveel bromfietsrijlessen jij nodig hebt? Neem dan gerust een proefles van 110 minuten, zodat je een vertrouwelijk en uitgebreide advies krijgt. Daarna weet je ook gelijk welke lespakket het beste bij je past! 

Lesmaterialen

Elke leerling krijgt bij Xpress Rijopleiding de mogelijkheid om een praktijkvideo aan te schaffen voor een scherp tarief.

De lesmaterialen zijn opgebouwd aan de hand van onze lesmethode waarbij je stap-voor-stap leert bromfietsrijden. Hieruit geven onze rijinstructeurs ook hun rijlessen. Dankzij het praktijkvideo’s kunnen de leerlingen thuis voorbereiden op de rijlessen. Hiermee bespaar je per les heel makkelijk 5 tot 10 minuten tijd omdat de rijinstructeur de lesstof niet heel uitgebreid hoeft te vertellen, ideaal voor mensen die theoretisch zijn ingesteld.

Is lezen niets voor jou? Koop dan voor heel goedkoop de praktijkvideo’s van Xpress Rijopleiding. De praktijkvideo’s zijn zeer goede voorbereidingen op het CBR praktijkexamen. Dit zien we ook terug in de leerresultaten, want leerlingen nemen gemiddeld minder dankzij onze unieke lesmaterialen.

Voorbereiding op theorie-examen

Er zijn 3 manieren waarop de leerlingen zich kunnen voorbereiden op het bromfiets theorie-examen, namelijk door middel van een;

 1. Theorieboek en CD-ROM,
 2. Online theoriesysteem
 3. Klassikaal theoriecursus

Het meest gekozen variant is de 1 daagse klassikale theoriecursus.

Theorieboek

Xpress Rijopleiding werkt met het verkeersleermiddelenbedrijf VekaBest. De auto theorieboek van VekaBest is het meest succesvolle theorieboek van Nederland. Het boek bevat alle onderwerpen van het CBR theorie-examen, in duidelijke taal en toegankelijke schrijfstijl. Tevens staat het boordevol foto’s en illustraties, waardoor de theorie voor je ‘tot leven’ komt.

Dankzij de logische opbouw van dit auto theorieboek krijg je de lesstof eenvoudig onder de knie. Hierdoor ga je ook goed voorbereid naar het CBR en heb je een uitstekende kans.

Bestellen

Online theoriesysteem

Xpress Rijopleiding maakt gebruik van een theorie toetssysteem die geheel online werkt. Deze theorie toetssysteem bestaat uit een compleet digitaal theorieboek, 3D-tekeningen, animaties, video’s en opdrachten. Hierdoor ben je er zeker van dat je de theorie ook echt begrijpt.

De theorie oefenvragen zijn soortgelijke examens zoals het CBR ze afneemt, waardoor je optimaal voorbereid wordt op het examen.

Bestellen

Klassikaal theoriecursus

Heb je geen tijd of zin om je dagelijks voor te bereiden op het theorie-examen? Dan is klassikaal theoriecursus de oplossing voor jou!

Iedereen slaagt bij ons en dit hebben we te danken aan onze unieke lesmethode. Daarom maakt het niet uit of je faalangst, dyslexie en/of ADHD hebt. Iedereen kan onze cursusniveau aan!

Tijdens de theoriecursus worden alle lesonderwerpen behandeld die van belang zijn voor op je theorie-examen. Dit doen we door veel te herhalen en ezelsbrugmethode aan te leren voor de misleidende vragen.

De theoriecursus begint ’s ochtends om 9 uur en duurt tot in de middag. Het theorie-examen zal direct de volgende dag (of kort daarop in de week) worden afgenomen bij het CBR in Amsterdam.

Bestellen

 

Praktijk

Ook bij de bromfietsrijopleiding is het CBR Praktijkexamen de laatste examen die je aflegt. Dit is een examen waarbij je met de bromfiets deelneemt aan het verkeer. Het examen duurt ongeveer tussen de 20 en de 30 minuten. Als je kan laten zien dat je vlot, veilig en zelfstandig kunt bromfietsrijden dan slaag je ook erin om een examinator te overtuigen.

Zodra de leerling de theorie-examen op zak heeft wordt er gelijk een aanvraag gedaan voor het praktijkexamen. Aanvragen is zo gebeurt, meestal is de wachttijd het grootste probleem. De wachttijden kunnen variëren van 1 tot 6 weken. Xpress Rijopleiding is hierbij afhankelijk van de data die het CBR vrijgeeft.

 

Lesagenda

Wij hebben een uniek systeem!

Onze leerlingen regelen alles zelf online via onze “mijn xpress” platform, zoals;

 1. Rijlessen plannen/annuleren
 2. Betalen via iDeal
 3. Vorderingen bekijken
 4. Online theorie leren
 5. Praktijkvideo's bekijken

Hieronder kun je een korte uitleg vinden over de functies van onze “mijn xpress” platform.

Rijlessen plannen/annuleren

Elk leerling van Xpress Rijopleiding heeft de mogelijkheid tot het zelf inplannen van de bromfietsrijlessen. Maar dit kan enkel als je “mijn xpress” account voldoende lestegoed heeft. Kan je een keer niet rijden dan dien je de bromfietsrijles tevens weer online tijdig te annuleren.

Plan of annuleer je bromfietsrijlessen op elke moment wanneer het jou uitkomt vanuit je telefoon, tablet of PC. Je hoeft dus niet per se langs te komen, maar mocht je dat toch fijner vinden loop dan onze kantoor eens binnen, de koffie staat al klaar!

Betalen via iDeal

Sinds kort is onze lesagenda gekoppeld aan een betalingssysteem. Daarom is het zeer belangrijk om voldoende lestegoed te hebben om een bromfietsrijles te kunnen inplannen. Dankzij dit betalingssysteem hoeft de rijschool minder administratie te verrichten en voor de leerling is het makkelijk controleerbaar hoe diegene financieel ervoor staat.

Vorderingen

Elk leerling van Xpress Rijopleiding heeft voortaan inzicht in de lesvorderingen! Vroeger wist je niet gedetailleerd hoe ver je met de rijopleiding was en wat je nog te leren had. Nu weet elke leerling wat een rijinstructeur ook weet.

Voordat de les begint bereidt de rijinstructeur zich voor met behulp van de vorderingenkaart van de leerling. Vervolgens voert de rijinstructeur aan het einde van de bromfietsrijles de beoordelingen in. Hiermee creëren we duidelijkheid van de rijopleiding voor beide partijen.

Betalingen

Onze leerlingen kunnen de rijlessen contant, per bank of iDeal betalen. Vervolgens krijg je na elke betaling het lestegoed in je persoonlijke profiel waardoor je vervolgens rijlessen kunt inplannen. Al deze bestellingen/betalingen kun je tevens terugvinden in de “Mijn Xpress” omgeving.

Betalingen

Xpress Rijopleiding.nl maakt gebruik van een online lesagenda die is gekoppeld aan een betalingssysteem. Om motorrijlessen te kunnen inplannen dien je eerst lestegoed te hebben. Deze lestegoed koop je bij de rijschool zelf contant, per bank of via iDeal. Zonder lestegoed is het inplannen van rijlessen bij onze rijschool helaas onmogelijk.

Wil je gebruik maken van onze actiepakketten? Dan dien je de actiepakket in een keer vooruit te betalen. Heb je het gehele bedrag niet in je bezit? Dan mag je het ook in termijnen betalen, maar er komt dan €85,- administratiekosten bij.

Belangrijke voorwaarden

 1. Als je middenin je rijopleiding wilt stoppen dan zijn we genoodzaakt om €19,- administratiekosten in rekening te brengen.
 2. Lespakketten zijn na aanschaf niet te wijzigen in andere lespakketten.
 3. Lespakketprijzen zijn enkel geldig als de leerlingen de bromfietsrijopleiding voortzetten tot en met het examen. In alle andere gevallen zien wij de afgenomen bromfietsrijlessen als losse rijlessen. Bij de verrekening zal er dus ook rekening worden gehouden met de losse rijles tarieven, en niet met de promotieprijs van het “aangeschafte” actie lespakket.
 4. Als de leerling één van de CBR examens elders heeft behaald, dan boekt Xpress Rijopleiding de examenkosten van het lespakket niet terug.
ProductPrijs
100% Garantiepakket€549.00Bestellen
Proefles á 55 min.€19.00Bestellen
1x Losse rijles á 55 min.€40.00Bestellen
CBR theorie examen€45.00Bestellen
CBR praktijkexamen€175.00Bestellen
4 lessen incl. CBR praktijkexamen ACTIE 1€299.00Bestellen
6 lessen incl. CBR praktijkexamen ACTIE 2€379.00Bestellen