Slagingskans van 91%

Laagste prijs garantie

Afrijden zonder wachttijd

Online rijles programma

Aanhanger rijbewijs

Aanhanger rijbewijs halen? Dan zit je goed bij Rijschool Xpress Amsterdam. Wij zijn gevestigd bij het Airport Businesspark in Lijnden. Wij verzorgen aanhanger-, auto-, motor- en bromfiets rijopleidingen in Amsterdam, Haarlem en Zaanstad. Vanaf de eerste kennismaking wordt je gekoppeld aan een vaste rijinstructeur die je de gehele rijopleiding begeleidt. En wil je van rijinstructeur wisselen, dan zorgen we via onze digitale portaal dat je nieuwe rijinstructeur precies weet op welk niveau je was gebleven.

Voor al je rijbewijzen

Aanhanger rijbewijs halen

De rijlessen voor een Aanhanger rijbewijs van Xpress Rijopleiding duren 110 minuten. Tevens is het mogelijk (als er beschikbaarheid is) om meerdere rijlessen achter elkaar in te plannen. Onze leerlingen kunnen de gehele planning online zelf regelen via Miijn Xpress.

Aanhanger rijbewijs

Hoeveel aanhangerrijlessen volgt men gemiddeld?

Wetenschappelijk is het in de praktijk bewezen dat beginnende leerlingen zonder rijervaring ongeveer 6 tot 10 uur nodig kunnen hebben om hun Aanhanger rijbewijs te behalen. Leerlingen die al rijervaring hebben nemen natuurlijk veel minder rijlessen. Wil je ook weten hoeveel Aanhanger rijbewijs lessen jij nodig hebt? Neem dan gerust een proefles van max. 110 minuten, zodat je een vertrouwelijk en uitgebreid advies krijgt. Daarna weet je ook gelijk welke lespakket het beste bij je past!

Aanhangerrijopleiding is een dagopleiding!

Bij de Aanhanger rijbewijs opleiding is er geen theorie-examen vereist. Je krijgt tijdens het CBR Praktijkexamen enkele theoretische vragen gesteld over de combinatie die je bij je hebt. Deze vragen worden tijdens de rijlessen behandeld. De reservering van het CBR Praktijkexamen gebeurt altijd direct na de aanmelding. Vervolgens worden de rijlessen aansluitend ingepland op het examen. In de praktijk zie je dat leerlingen niet zoveel rijlessen nodig hebben voor de Aanhanger rijbewijs opleiding. Daarom is de Aanhanger rijbewijs opleiding ook een ééndaagse rijopleiding, waarbij je ’s ochtends begint en ’s middags slaagt!

Praktijk

Bij de Aanhanger rijbewijs opleiding is het CBR praktijkexamen het enige examen die je aflegt. Dit is een examen waarbij je met de aanhanger deelneemt aan het verkeer. Het examen duurt ongeveer tussen de 20- en 30 minuten. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let ook onder andere op:

  1. Je beheersing van de auto en aanhangwagen
  2. Kijkgedrag
  3. Goed voorrang verlenen
  4. Inhalen
  5. In- en uitvoegen
  6. Rijden op kruispunten en rotondes
  7. Bijzondere verrichtingen

Je krijgt tijdens het CBR praktijkexamen alle gelegenheid om te laten zien wat je al beheerst. Helemaal fouteloos hoef je geen examen af te leggen, want het gaat om het totalebeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Aangezien de Aanhanger rijbewijs opleiding geen theorie-examen heeft, wordt er gelijk een CBR praktijkexamen gereserveerd. Aanvragen is zo gebeurt, meestal is de wachttijd het grootste probleem. De meeste leerlingen hebben een voorkeur voor een eendaagse Aanhanger rijbewijs opleiding. De wachttijden kunnen variëren van 1 tot 6 weken. Xpress Rijopleiding is hierbij afhankelijk van de data die het CBR vrijgeeft. Rijschool Xpress is in 2007 opgericht in Amsterdam als een alternatief voor de ouderwetse rijscholen waar leerlingen veel te veel rijlessen nodig hebben voor hun rijbewijs. Wij staan voor innovatie en verantwoord ondernemen. Onze rijinstructeurs verdiepen zich constant in ontwikkelingen binnen onze rijschoolbranche. Daarnaast organiseren wij via onze motorclub Elif activiteiten om onze leerlingen te stimuleren, het beste uit zichzelf en de wereld om hen heen te halen.

Contacteer ons

Meer weten over het behalen van een Aanhanger rijbewijs in Amsterdam? Bel 020-233 1259, stuur een Whatsapp naar 06-1882 7072 of mail ons via info@xpressrijopleiding.nl

 

 

Bel me terug Wij zijn open
Chat via WhatsApp